Este Nadal utilicei, como acostumo, froitas confeitadas tanto en galletas como na rosca e outros doces. Estas espirais resultaron ser un bo xeito de darlle uso ás que aínda me quedaban.
As froitas mesturadas coa reladura de limón achéganlle un sabor doce e agradable a esta clase de masa.
Ingredientes
250g fariña
100g cereixas confeitadas
50g cabaza confeitada
50g azucre moreno
6g fermento
125ml leite
4 culleradas de manteiga
1/2 culleriña de sal
1 ovo
1 limón relado
Preparación
Nun bol tamizamos a fariña co fermento e o sal; incorporamos o leite morno, o ovo batido e dúas culleradas de manteiga a temperatura ambiente. Mesturamos ben.
Traballamos ben a masa, tapámola e deixámola repousar ata que duplique o seu volume, aproximadamente unha hora.
Nunha cunca mesturamos as froitas toradas, a reladura de limón e o azucre.
Estendemos a masa cun rolo para formar un rectángulo de 25x30 cm, untámola co resto da manteiga e repartimos a mestura de froita por enriba.
Enrolamos comenzando polo lado longo, cortamos a masa en 8 rebandas e colocámolas nun molde de 20 cm de diámetro, engraxado con manteiga.
Tapamos e deixamos levedar ata que duplique o seu volume.
Pintámolas con leite e metemos no forno 190º uns 25 minutos ou ata que estean douradas.
Deixamos arrefriar sobre unha reixa metálica.
Que bien me vendrían para acompañar a mi solitario café con leche.
ResponderEliminarSaludosssssss
Estos panes dulces me vuelven loca, mas que ningún otro dulce, y tiene un colorido, y es tan bonito... ;)
ResponderEliminarQue buena idea ..las espirales son un vicio ...sobre todo si son dulces ahora con un cafecito uhmmmmbsssMARIMI
ResponderEliminarGústame esta receita,as frutas confeitadas son a miña perdición no Nadal, non fago mais ca comer nelas.
ResponderEliminarRecordánme ás caracolas de frutas que me mercaba miña aboa cando iba con ela ó Ferrol. De volta, sempre parabamos nunha tendiña pequena e mercaba dúas, unha pra ela e outra pra min.
É un doce moi rico, fácil de preparar, e que te quedou fabuloso.
Biquiños
Que cousiñas, encántanme as cereixas confeitadas, moitas veces botoas nos biscoitos, dalle outra cor e un sabor moi agradabel, probarei a facelas así, ainda que a min as masas....non se me dan moi ben, pero insistirei ;)
ResponderEliminarUn bico
Que colores tan bonitos!!
ResponderEliminarDelicioso este pan dulce.
Besos
¡Qué cosa más deliciosa! Todavía tengo yo unas frutillas confitadas rondando por ahí, me encantan y tu propuesta es tentadora!!!
ResponderEliminarMe encantan estas espirales dulces. Hace tiempo que tengo ganas de hacer algo así, y puedo aprovechar las frutas que me sobraron del roscón, que aún no me he decidido a hacer nada con ellas. Como siempre me decantaré por una receta sencilla...como esta, por ejemplo. Un bico.
ResponderEliminarPreciosas tus espirales y qué fotos tan bonitas, besos mil.
ResponderEliminarcomplimenti.una ricetta molto gustosa e soprattutto bella a vedersi.
ResponderEliminarMenuda manera más deliciosa de aprovechar las frutas escarchadas.Además es un pan facilito de hacer y muy vistoso.
ResponderEliminarUn beso.
qué buena pinta tienen, con lo ricas que son las cerezas tienen que estar buenísimas. además tienen un colorido precioso
ResponderEliminarBesos
Che delizia queste girelle, belle con quel colore rosso delle ciliegie e assai golose. Bacioni, buona settimana
ResponderEliminarQue boa pinta teñen e que gordiñas che saíron. Na casa xa non queda nada. Un exitazo.
ResponderEliminarBicos
Que chulada!!! me encantan este tipos de corona, y nunca he hecho ninguna!!!! muchos besitos
ResponderEliminarQue bonitas, aparte de deliciosas tienen un color precioso.
ResponderEliminarOhhh! yo quiero!!! que buena pinta!!! me la llevo! bss
ResponderEliminarCiao
ResponderEliminarma che delizia, ormai non mi perdo un post del tuo blog...troppo brava.
Ciao e alla prossima
Ale
Pois é moi boa opción, pola miña casa ainda quedan bastantes.. Estupenda pinta as espirais, a masa vese deliciosa, e na combinación cas cereixas paréceme unha proposta estupenda, haberá que probala :)
ResponderEliminarUn bico
Este tipo de masas son mi perdición, las adoro, me encantan, me pasaría la vida haciéndolas.
ResponderEliminarMe anoto esta receta ya que es preciosa y buenísima.
Besosss
Ummmm las frutas escarxadas son la perdicion de mi madre seguro que estos panecilllos le encantaran te han quedado de lujo.
ResponderEliminarBicos mil wapa.
Qué preciosidade e qué fotoxénicas!
ResponderEliminar;-)
A masa ten un aspecto xenial!! A única cousa é que non me gustan moito as fruitas confeitadas, pero cando cheguen as cereixas frescas pódese intentar. AS fotos perfeitas como sempre. Bicos
ResponderEliminarHola Pili, precioso bolg y preciosa fotografía. Enhorabuena! Ya he probado alguna receta y además de sencillas quedan mmmmmmm, riquísimas. Ya te tengo en "favoritos". Un beso enorme y recordaros que tenemos algo pendiente.
ResponderEliminarVarias semanas sin visitarte y vaya unas recetas más estupendas has hecho! Deliciosas todas, como siempre. Besos
ResponderEliminarciao, piacere di conoscerti, anche il tuo blog mi piace molto, le foto sono stupende e anche queste spirali di frutta.
ResponderEliminarda oggi ti seguo.
sabina
se ven absolutamente deliciosas estas espirales y es que esas fotos realzan todo su esplendor ;)
ResponderEliminarSalu2. Paula
Te han quedado espectaculares estas espirales, yo tambien tengo fruta confitada de esta navidad, a ver si me animo y las hago. Un beso
ResponderEliminarQue lindas y tentadoras tus espirales!!!..se te da de maravilla hacer cositas tentadoras y peligrosas!! ;)
ResponderEliminarCariños preciosa!
No tenía intención de ver nada dulce....pero estas espirales...uhmmmm...no puedo resistir tanta tentación.
ResponderEliminar¡¡¡Me quedo en tu casaaaa!!!
Saluditos, Isabel
qué delicia de espirales, me ha encantado tu receta, se ve divina! un beso
ResponderEliminarPerfectas!!. Me encanta la receta, así que me quedo por aquí, y te invito a visitar y conocer mi cocina:www.lacossadulce.blogspot.com. Besos
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