lunes, 23 de enero de 2012

Espirales de cereixa


Este Nadal utilicei, como acostumo, froitas confeitadas tanto en galletas como na rosca e outros doces. Estas espirais resultaron ser un bo xeito de darlle uso ás que aínda me quedaban. 
As froitas mesturadas coa reladura de limón achéganlle un sabor doce e agradable a esta clase de masa.


Ingredientes
250g fariña
100g cereixas confeitadas
50g cabaza confeitada
50g azucre moreno
6g fermento
125ml leite 
4 culleradas de manteiga 
1/2 culleriña de sal
1 ovo 
1 limón relado


Preparación
Nun bol tamizamos a fariña co fermento e o sal; incorporamos o leite morno, o ovo batido e dúas culleradas de manteiga a temperatura ambiente. Mesturamos ben.
Traballamos ben a masa, tapámola e deixámola repousar ata que duplique o seu volume, aproximadamente unha hora.
Nunha cunca mesturamos as froitas toradas, a reladura de limón e o azucre.
Estendemos a masa cun rolo para formar un rectángulo de 25x30 cm, untámola co resto da manteiga e repartimos a mestura de froita por enriba.
Enrolamos comenzando polo lado longo, cortamos a masa en 8 rebandas e colocámolas nun molde de 20 cm de diámetro, engraxado con manteiga.
Tapamos e deixamos levedar ata que duplique o seu volume.
Pintámolas con leite e metemos no forno 190º uns 25 minutos ou ata que estean douradas.
Deixamos arrefriar sobre unha reixa metálica.


32 comentarios:

  1. Que bien me vendrían para acompañar a mi solitario café con leche.

    Saludosssssss

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  2. Estos panes dulces me vuelven loca, mas que ningún otro dulce, y tiene un colorido, y es tan bonito... ;)

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  3. Que buena idea ..las espirales son un vicio ...sobre todo si son dulces ahora con un cafecito uhmmmmbsssMARIMI

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  4. Gústame esta receita,as frutas confeitadas son a miña perdición no Nadal, non fago mais ca comer nelas.
    Recordánme ás caracolas de frutas que me mercaba miña aboa cando iba con ela ó Ferrol. De volta, sempre parabamos nunha tendiña pequena e mercaba dúas, unha pra ela e outra pra min.
    É un doce moi rico, fácil de preparar, e que te quedou fabuloso.

    Biquiños

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  5. Que cousiñas, encántanme as cereixas confeitadas, moitas veces botoas nos biscoitos, dalle outra cor e un sabor moi agradabel, probarei a facelas así, ainda que a min as masas....non se me dan moi ben, pero insistirei ;)

    Un bico

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  6. Que colores tan bonitos!!
    Delicioso este pan dulce.

    Besos

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  7. ¡Qué cosa más deliciosa! Todavía tengo yo unas frutillas confitadas rondando por ahí, me encantan y tu propuesta es tentadora!!!

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  8. Me encantan estas espirales dulces. Hace tiempo que tengo ganas de hacer algo así, y puedo aprovechar las frutas que me sobraron del roscón, que aún no me he decidido a hacer nada con ellas. Como siempre me decantaré por una receta sencilla...como esta, por ejemplo. Un bico.

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  9. Preciosas tus espirales y qué fotos tan bonitas, besos mil.

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  10. complimenti.una ricetta molto gustosa e soprattutto bella a vedersi.

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  11. Menuda manera más deliciosa de aprovechar las frutas escarchadas.Además es un pan facilito de hacer y muy vistoso.
    Un beso.

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  12. qué buena pinta tienen, con lo ricas que son las cerezas tienen que estar buenísimas. además tienen un colorido precioso
    Besos

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  13. Che delizia queste girelle, belle con quel colore rosso delle ciliegie e assai golose. Bacioni, buona settimana

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  14. Que boa pinta teñen e que gordiñas che saíron. Na casa xa non queda nada. Un exitazo.
    Bicos

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  15. Que chulada!!! me encantan este tipos de corona, y nunca he hecho ninguna!!!! muchos besitos

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  16. Que bonitas, aparte de deliciosas tienen un color precioso.

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  17. Ohhh! yo quiero!!! que buena pinta!!! me la llevo! bss

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  18. Ciao
    ma che delizia, ormai non mi perdo un post del tuo blog...troppo brava.
    Ciao e alla prossima
    Ale

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  19. Pois é moi boa opción, pola miña casa ainda quedan bastantes.. Estupenda pinta as espirais, a masa vese deliciosa, e na combinación cas cereixas paréceme unha proposta estupenda, haberá que probala :)

    Un bico

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  20. Este tipo de masas son mi perdición, las adoro, me encantan, me pasaría la vida haciéndolas.
    Me anoto esta receta ya que es preciosa y buenísima.

    Besosss

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  21. Ummmm las frutas escarxadas son la perdicion de mi madre seguro que estos panecilllos le encantaran te han quedado de lujo.
    Bicos mil wapa.

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  22. A masa ten un aspecto xenial!! A única cousa é que non me gustan moito as fruitas confeitadas, pero cando cheguen as cereixas frescas pódese intentar. AS fotos perfeitas como sempre. Bicos

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  23. Hola Pili, precioso bolg y preciosa fotografía. Enhorabuena! Ya he probado alguna receta y además de sencillas quedan mmmmmmm, riquísimas. Ya te tengo en "favoritos". Un beso enorme y recordaros que tenemos algo pendiente.

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  24. Varias semanas sin visitarte y vaya unas recetas más estupendas has hecho! Deliciosas todas, como siempre. Besos

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  25. ciao, piacere di conoscerti, anche il tuo blog mi piace molto, le foto sono stupende e anche queste spirali di frutta.
    da oggi ti seguo.
    sabina

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  26. se ven absolutamente deliciosas estas espirales y es que esas fotos realzan todo su esplendor ;)

    Salu2. Paula

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  27. Te han quedado espectaculares estas espirales, yo tambien tengo fruta confitada de esta navidad, a ver si me animo y las hago. Un beso

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  28. Que lindas y tentadoras tus espirales!!!..se te da de maravilla hacer cositas tentadoras y peligrosas!! ;)
    Cariños preciosa!

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  29. No tenía intención de ver nada dulce....pero estas espirales...uhmmmm...no puedo resistir tanta tentación.
    ¡¡¡Me quedo en tu casaaaa!!!
    Saluditos, Isabel

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  30. qué delicia de espirales, me ha encantado tu receta, se ve divina! un beso

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  31. Perfectas!!. Me encanta la receta, así que me quedo por aquí, y te invito a visitar y conocer mi cocina:www.lacossadulce.blogspot.com. Besos

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