Esta é unha torta moi sinxela e rica. Fíxena de cereixas porque estamos en plena temporada delas, pero por suposto, queda moi ben con calqueira froita que queiramos poñer.
Ingredientes
500g cereixas
1 lámina masa brisa
Para a crema pasteleira
100g azucre
50g fariña fina de millo
1/2 litro de leite
3 xemas de ovo
codia de limón
Preparación
Lavamos as cereixas, secámolas e quitámoslle os ósos.
Extendemos a masa sobre un molde. Metemos no forno prequencido a 200º ata que este dourada. Cando arrefríe desmoldamos.
Para facer a crema, poñemos a ferver o leite coa codia de limón. Nun cazo batemos os ovos co azucre e engadimos a fariña. Poñemos ao lume e imos incorporando o leite pouco a pouco, removendo ata que espese. Retiramos do lume e deixamos arrefriar.
Vertemos a crema sobre a masa e colocamos as cereixas.
Se ve deliciosa!!! y las cerezas son muy hermosas!!!bss
ResponderEliminarLas cerezas son una de mis frutas favoritas , me las como igual que si fueran pipas jaja asi que si pillo un trocito de esta impresionante tarta que has hecho aprovecho hasta las migajitas.
ResponderEliminarVaya fotos mas coloridas y bonitas !!!
Es una tarta de escaparate.
Besinos.
Esa tarta se ve genial, a mi lo que me da pereza es quitarle los huesos a las cerezas... aunque si me sale la mitad de bonita que la tuya a lo mejor me animo!!!
ResponderEliminarQué bonita!!! la primera foto para un pectoral egipcio cuajado de granates... deformación profesional;-)
ResponderEliminarMe encanta!!
Qué tarta más rica. Las cerezas son tan ricas y tan fotogénicas que da gusto ver tus bonitas fotos.
ResponderEliminarBesos
Que cousa máis rica, por favor!!!! E por encima que bonita. Tesme babeando pero a base de ben.
ResponderEliminarBiquiños
Que torta mas bonita... Se ya quedado con un aspecto fenumenal : ) Y que colores mas preciosas tien las cerezas. La presentasion y fotos exelentes : )
ResponderEliminarBesitos
Está riquísima! Yo suelo hacerla en tartaletas pequeñas, pero así en grande es fabulosa!!!!
ResponderEliminarBesos
Pili, que preciosidad!! y que precisión colocando las cerezas. Te ha quedado divina!! Bss
ResponderEliminarHola Pili! te ha quedado preciosa! con la disposición perfecta de las cerezas... un 10!!! besitos guapa
ResponderEliminarQué tarta más linda, seguro que deliciosa!
ResponderEliminarQue rica, que ligera con ese toque cremoso...y cque bien puestas que están, lucen tan bien esta tarta.
ResponderEliminarBesos
Qué torta máis perfecta!!!! Ten que está boísima!!! Probareina.
ResponderEliminarUnha aperta
Muchas veces, las cosas más sencillas son las más buenas. Te ha quedado sensacional. Muy fina y elegante. Las fotos de diez, como siempre.
ResponderEliminarUn besazo!
Onte xa vin esta tarta estupenda pero non pude entrar a comentala pois non me deixaba blogger.
ResponderEliminarE impresionante o bonita que se ve,pero unha pregunta ,as cereixas son casi crudas?
Bicos Esther
A min a froita que mais me gusta son as cereixas, e vendo a tua tarta ¡¡¡mamaiña querida!! dan gañas de poñerme agora mesmo a facer unha jeje. Quedouche ¡¡¡impresinante!! e muy ben feitiña.
ResponderEliminarBiquiños
Si Esther, só vai ao forno a masa brisa, despois leva a crema, e enriba as cereixas. Si se quere pódeselle engadir un baño de marmelada, pero a mín paréceme que as cereixas ao natural xa quedan ben.
ResponderEliminarUnha aperta.
quedan preciosos los pasteles con cerezas, hoy me han regalado una caja ¡tomo nota!
ResponderEliminarPreciosa e deliciosa e as fotos unha auténtica maravilla.
ResponderEliminarbicos
Que tarta y que fotos!!!. y que bonito me suena el gallego. besos
ResponderEliminarQue ricaaaaaaaaaaa y que fotos, tengo que probar esta receta, me llevo un trocito
ResponderEliminarbesos
¡Que preciosidad de fotos!, como me gustan las cerezas. Un besiño
ResponderEliminarLas fotos son impresionantes... lo dicen todo.
ResponderEliminarBesos
¡Qué cerezas tan divinas!. Es una tarta de diez. Buen día
ResponderEliminarHermoso. Hermoso. Hermoso.
ResponderEliminarPreciosa! que buena manera de convertir las cerezas en un postre de lujo y a la vez conservar su sabor... las fotos divínas!
ResponderEliminarQué bonita te ha quedado :)
ResponderEliminarBuenísimas!!! Y la tarta te ha quedado fantástica!
ResponderEliminarBesos!
Moitas gracias por compartir a túa receta. Penso probala en canto poda e ademáis encántame a idea de poder comentarte en galego, xa que estou en Murcia fai vintetantos anos e non podo falar con ninguén. Sígote dende hoxe.
ResponderEliminarY yo sin probar las cerezas aún esta temporada. Me ha entrado un antojo brutal, esa tarta te ha quedado fantástica.
ResponderEliminarbesos
Teño que decirte que ten unha pinta indescriptible, eche preciosa a imaxe e a receita , gafo uso de ela pra facerla na miña casa e pra miña familia.
ResponderEliminarBiquiños
Qué rica tiene que estar esta torta! Y las fotos te han quedado preciosas!!!
ResponderEliminarQue lujo de tarta, me ha quedado totalmente enamorada de ella, que rica!!!! muchos besos
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