Dende hai pouco, teño un novo libro de cociña "paso a paso repostería y panadería". Gustoume pola sinxeleza das receitas, explicadas dun xeito breve, onde a fotografía é a protagonista.
Son moitas as receitas que me gustaron, quixen comezar por esta de madalenas, xa que son totalmente diferentes ás que eu acostumo a facer. O resultado é unha madalena cunha textura máis densa e un sabor menos doce, pero moi ricas e recomendables.
Acompáñoas cunhas follas de chocolate branco.
Ingredientes
140g fariña
60g azucre
50g albaricoques secos
50g chocolate branco
100ml soro de leite
50 ml aceite xirasol
1/2 cullerada fermento
1 ovo
Para as follas
50g chocolate branco
Para as follas
50g chocolate branco
Tamizamos a fariña co fermento e engadímoslle o azucre e os albaricoques e o chocolate torados.
Nun bol batemos o ovo, o soro e o aceite. Removemos ben e vertemos na mestura anterior.
Repartimos a masa en seis moldes de madalenas ou en papel vexetal e metemos no forno prequencido a 200º uns 20 minutos, ata que suban.
Para as follas de chocolate
Collemos 2 follas dunha planta que nos guste, lavámolas e secámolas moi ben.
Poñemos o chocolate nun recipiente ao baño María e cando estea fundido, estendémolo polo reverso da folla, cunha culler pequena.
Deixámolas arrefriar nun prato e logo na neveira, para que collan consistencia.
Desprendemos con coidado a folla do chocolate.
Que ricas, eu tamén teño ese libro e xa lles tiña botado o ollo, a mezcla do chocolate blanco cos albaricoques secos chamoume a atención. Quedaronche cun copete precioso.
ResponderEliminarBicos
Diferentes sí pero riquísimas y originales.
ResponderEliminarBesos.
Te han quedado preciosas y con un aspecto totalmente casero...que ricas!. Me imagino que con esa mezcla de albaricoques y chocolate blanco serán una delicia. Unas fotos divinas, como siempre. Un bico.
ResponderEliminarTe han quedado geniales! me encantan.
ResponderEliminarBESITOs
http://notasenmicocina.blogspot.com/
Qué maravilla de receta!! Estupenda la idea de los albaricoques. Besotes!
ResponderEliminarDeliciosas, simplemente.
ResponderEliminarBesos.
Tienen ese aspecto rústico que las hace maravillosas!! tengo que copiártelas
ResponderEliminarPili eu tamén teño ese libro e to o que fixen quedou moi ben.
ResponderEliminarDende logo que has tuas madalenas se ven fantasticas.
un bico forte, Esther
qué pinta tan buenísima tienen, quien tuviera una a mano para desayunar ahora mismo. Me llevo tu receta, no me resisto a nada que lleve chocolate blanco.
ResponderEliminarBesos
Se ven para no parar.
ResponderEliminarSaludos
Encántame probar diferentes madalenas, e estas non ían ser menos, vense tan xeitosiñas e gustosas.
ResponderEliminarBIcos
Se ven exquisitas, las fotografías son espectaculares.
ResponderEliminarBesos
Vense preciosas é cun color estupendo ¡¡encántanme!! as fotos son unha maravilla. Bicos
ResponderEliminarTeñen unha pinta increible, quén poidera probar...
ResponderEliminarSen falta teño que probar eu estas madalenas. Encántanme.
ResponderEliminarUnha aperta
Che belle :) Io sono innamorata delle madeleines e la versione cioccolatosa è troppo ghiotta. Grazie della visita, a presto e piacere di conoscerti
ResponderEliminarUmm qué copete e qué corciña tan linda teñen, parecen feitas nun forno dos de toda a vida. Eu no meu ainda non conseguín darlle ese punto ás madalenas. Lindas, lindas!!
ResponderEliminarE as follas de chocolate branco, unha locura, fermosas.
Un bico moi grande.
Hola
ResponderEliminarme gusta mucho la presentación con el papel, queda fenomenal, y el sabor con chocolate blanco tiene que ser diferente, las probaré.
No me había fijado que eres de Vigo, yo tb vivo aquí.
besos
Qué hermosura de madalenas!!! me encantan, me quedo por aquí que seguro que hay muchas maravillas que tengo que descubrir!!! besos mil!!!
ResponderEliminarTenen una pinta boníssima. Fan ganes de menjar-ne.
ResponderEliminarTe han quedado preciosas Pili!!! no soy muy amante del chocolate blanco, prefioro con leche, pero estoy convencida que me las comería a gusto!!! besitos
ResponderEliminarBueno bueno, pero que cosa mas rica traes, me encanta!!!
ResponderEliminarBesines
vaya magdalenas ricas... humm y que originales con su chocolate blanco! una delicia seguro! besitos
ResponderEliminarQuanto mi piacciono!! Ma a me vengono sempre con un pò meno gobba!!! Un abbraccio e buonissima serata
ResponderEliminarHola! muchas gracias por tu felicitación. @fan incondicional de tu maravilloso blog!
ResponderEliminarMiña nai! Esta recetiña non se me escapa, agora mesmo daría un bocado na pantalla, se non fora porque quedaría sen dentes. Jajaja
ResponderEliminarNoraboa!
Bicos.
Qué descubrimento o teu blog!!! (o primeiro que atopo en galego! ;-)
ResponderEliminarPor agora todo o que vexo gústame mooooito! (mesmo as fotos: precioso estilismo)
Parabéns!
Biquiños
Pili, en cuanto he empezado a leer tu post y has dicho el nombre del libro, he pensado: "ese título me suena..." y claro yo también lo tengo y enseguida he mirado en la estantería. Tiene unas recetas estupendas. Creo que tengo un par de ellas en el blog. Tus magdalenas estan magníficas con un aspecto casero espectacular. Estas no las he hecho, así que ya sé otra receta que queda genial. Muchas gracias por tu visita. Un abrazo, Alicia.
ResponderEliminarholaaaaaaaaaaaa que buenassss, con ch oco blanco! preciosas las fotos eh, un besin y feliz navidad
ResponderEliminarQue buenos se quedaran.. Se ven con una pinta deliciosa.
ResponderEliminarUna feliz navidade para toda la tuya familia, y un bueno ano de 2012!
Besitossss
Enoraboa pola entrevista! Un pracer saber un poco mais!
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