O cabelo de anxo é un doce elaborado mediante a cocción da pulpa da cabaza de cidra en xarope, ata que se forman uns fíos finos de cor dourada, tamén se lle adoita engadir zume de limón e canela.
Aínda que é utilízado con máis frecuencia en recheos de masa de empanada doce e hoxaldre, neste caso vai acompañado dunha masa de mazapán.
Espero que vos guste!
INGREDIENTES
250g améndoas moidas
250g azucre glas
3 xemas de ovo
3 culleradas de leite
1 ovo batido
cabelo de anxo
PREPARACIÓN
Nun bol poñemos as améndoas moídas e mesturámoslas co azucre.
Batemos as xemas co leite, e engadímolas pouco a pouco á mestura anterior, amasamos ben ata obter unha masa compacta.
Formamos boliñas do mesmo tamaño e enchémoslas cunha porción de cabelo de anxo, tendo coidado de que non saia por fóra.
Poñemos papel vexetal na bandexa do forno e colocamos os bocados, pincelamos con ovo batido.
Metemos no forno prequencido a 200º ata que estean dourados.
Me encanta!!! que delícia!!! me llevo dos...:)
ResponderEliminarhola Pili! nunca he hecho cabello de ángel, y eso que me gusta. Te han quedado una fotos preciosas. Muchos besitos
ResponderEliminarMe gusto :)
ResponderEliminarNo me gusta, me encanta!!
ResponderEliminarTengo que probar a hacerlo
O cabelo de anxo, encántame. Así que estos bocados creeme que pouquiño durarían na casa.
ResponderEliminarFabulosos!!.
Bicos
Bocados de angel tenían que ser...me encantan!!. Un beso
ResponderEliminarPili, tes mans de Anxo!!!! teñen que estar boísimos, non o dubido!
ResponderEliminarBicos
Que bollitos más tiernos se ven.
ResponderEliminarSaludos
El nombre le va perfecto, esto tiene que saber a gloria bendita! Eso sí, a mí si el cabello de ángel no es casero, no me gusta.....¿como puede saber tan distinto?. Un bico.
ResponderEliminarestes bocados de anxos son pecados de deuses!! teñen que ser deliciosos. Con teu permiso levo a receta para facela.
ResponderEliminarbicos
Me encanta, son unos bocados perfectos, además con esas fotos a cualquiera le gusta, son preciosas
ResponderEliminarBesos
Un bocado realmente delicioso. Un besazo.
ResponderEliminarcosicasdulces.blogspot.com
¡Qué cosa tan delicada y apetecible!!! Para quedar como una reina ante cualquiera!!! Bicos.
ResponderEliminarQue bollitos tan deliciosos.Tomo nota. Besos
ResponderEliminarUn aspecto buenísimo. Me vuelve loca el cabello de ángel y estos bollitos...¡Mmmmmm!.Sin comentarios...
ResponderEliminarBicos.
Pili, la última vez que hice cabello de angel me emocioné. No és broma. El color, el olor, ver una cosa tan perfecta....Esas bolinhas que boas!
ResponderEliminarNani
Que bocados tan deliciosos, encántame o mazapán e este ten pinta de desfacerse na boca.
ResponderEliminarBicos
Encántanme!!!!! deliciosos, preciosos,... ummmm
ResponderEliminarbicoss
Vense estupendos, Pili ! Gústame a combinación do mazapán e o cabelo de anxo, ten que estar deliciosa. Uns bocadiños moi ricos, e as fotos son maravillosas coma sempre.
ResponderEliminarUn biquiño
Pili teñen unha pinta estupenda!! é muy ben feitiños con ese recheo seguro que están boísimos. Biquiños
ResponderEliminarReceitas em portugues! Eu precisa practicar mais se eu quero fazer este comida :) Fotos bonitas!
ResponderEliminarPili, unha idea fantástica! O cabelo de anxo o te gosta moitisimo o non podes con el, eu son das primeiras asi que xa podes supoñer que me encantou a tua receta.
ResponderEliminarBicos Esther
Guauuu que ricura, tienen el tamañito ideal y se ven muy ricos, además el cabello de angel a nosotros nos encanta.
ResponderEliminarMe la anoto.
Besosss
Huuunnn... que vos deven de estar, tengo cabello de angen en casa, ya que nos encanta y los voy probar, biquiños guapa.
ResponderEliminarUnos bollitos deliciosos con ese cabello de ángel, se me hace la boca agua! un beso
ResponderEliminaren mi casa soy la única a la que le va el cabello de ángel, pero no te creas, es una ventaja porque toco a más jajaja
ResponderEliminarte han quedado genialess
besotess
Vaya delicia más exquisita y deliciosa,me encantan estos bollitos.
ResponderEliminarUn beso enorme y feliz semana.
Creio que nunca lo ya provado cabello de ángel... Pero se ya quedado con un aspeto fantástico : ) Los bolitos se ven muy buenos.
ResponderEliminarBesitos!
Por favor, qué bocados tan finos. Una delicia sin duda! Besos.
ResponderEliminarNo soy de cabello de angel, no me gusta mucho pero de tus bollitos ya me comia uno para merendar.
ResponderEliminarBesines
Eu non son amiga do cabelo de anxo, pero probarei estos bocados con outro recheo.
ResponderEliminarParécenme incribles.
Unha aperta
Que ricos y que bocaditos más perfectos te han salido
ResponderEliminarbesos