lunes, 16 de enero de 2012

Amarguillos


Este doce tradicional, que non é dos máis coñecidos, debe o seu nome a que nas orixes da súa elaboración non existía maquinaria de selección para a améndoa, de aí que puidese aparecer algunha amarga. 
Son típicos de Villoldo (Palencia), Sahagún (León) e Grazalema e Medina Sidonia (Cádiz).
Varía segundo o lugar de elaboración, pero teñen en común a améndoa, os ovos e o azucre. A súa superficie é de cor tostada, lixeiramente fendida polo efecto da cocción.
O sorprendente desta receita é que con só tres ingredientes póidase obter un doce tan atractivo e saboroso.


Ingredientes
250g améndoas moídas
100g azucre
3 ovos

Para decorar
améndoas enteiras

Preparación
Nun bol mesturamos as améndoas co azucre e os ovos ata que se forme unha pasta homoxénea.
Amasamos ben a mestura e facemos porcións coa axuda dunha culler.
Poñemos os amarguillos sobre unha bandexa de forno cuberta con papel vexetal e colocamos unha améndoa sobre cada un deles.
Metemos no forno a 200º uns 20 minutos ou ata que estean dourados.


32 comentarios:

  1. Me encanta el sabor de las almendras, es inconfundible.

    Te han qeudado muy bien.

    Un beso

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  2. Son deliciosos y les has dado un aire precioso.

    Besos y buena semana.

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  3. que ricos tus amarguillos y q bonitos quedann :) crujen? besitos

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  4. Y se les llama Amarguillos?, pues a mi dejame que te diga, lo que se dice amargar..no me iban a amargar nadita. Esto tiene que estar de vicio, y nunca mejor dicho, porque sinceramente los veo viciosos..de eso que empiezas y no paras a menos que te quiten el plato de delante de las narices.
    Me gusta la receta, y además tienes razón, con tres ingredientes básicos, que maravilla de dulce se puede llegar a preparar.

    Biquiños guapa

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  5. qué perfección y qué bonitos te han quedado. En casa mi marido se vuelve loco con ellos, cuando vea tu foto me manda directamente a la cocina a hacerlos
    Besos

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  6. Teñen unha pinta estupenda e seguro que están boísimos!!! supoño que o importante desta receita serán os ingredientes, en canto teña ovos da casa, reservoos para facer estas delicias.

    Un bico

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  7. qué monos son, y parecen muy fáciles! apunto!

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  8. Te salieron preciosísimos, encántanme!!!
    Vaya ricura tener una latita con una docenita de amarguillos para la hora del café.Mmmm

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  9. Me ha encantado conocer tu blog!
    Y los amarguillos ni te cuento, que ricos.
    Besos

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  10. Nunca los he hecho, y mira que me gustan... pero los compro siempre.
    Me guardo la receta!

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  11. Adoro le mandorle e la pasta di mandorle. Per me questi biscottini sono paradisiaci ^_^ Buona settimana, un bacio

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  12. Perfecto! Otro dulce sencillo y magnífico. Los dulces de almendra me pierden y esta receta tán fácil no la pienso dejar escapar. Una receta de las de antes...con solo 3 ingredientes como bien dices. Un biquiño.

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  13. Hola preciosa!!!, se te dan de maravilla los pequeños pasteles..siempre te quedan perfectos
    y estos amarguillos encima son tan sencillos!!!
    es una receta para guardar sin duda!!!
    cariños!

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  14. que galletas más ricas Pili!!!!! te han quedado perfectos!!! muchos besitos

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  15. Me encanta los amarguillo... Los tuyos se quedaran lindos y perfeitos : )

    Besitos!

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  16. Me encantan las recetas tradicionales y estos amarguillos te han quedado estupendos. Un beso.
    cosicasdulces.blogspot.com

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  17. Tes moita razón, con so 3 ingredientes mira que doces tan maravillosos e sinxelos, moitas veces nos complicamos innecesariamente.


    Bicos

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  18. Encántame facer de vez en cando estas receitas de sempre, os doces tradicionais, que deso en España e Galicia temos moito e moi bos :) Estes nunca os probei, pero sí oin falar deles, teño que facelos un día, pois encántame a améndoa.

    Quedáronche moi bonitos, con una pinta boísima, e o que dis ti, con só tres ingredientes.. qué cousa máis rica, estoy segura !

    Das fotos xa non che digo nada, son perfectas.. :)

    Un bico

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  19. Xa os coñecía pero non os caseiros, a verdade e que os teus teñen un aspecto innegablemente mellor, espectaculares, idénticos ós que se mercan pero moito máis sanos porque os teus levan améndoa e non un simulacro coma os industriais.
    Perfectos en todo!!
    Bicos

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  20. Acabo de atopar o teu blog, e gústoume moito!! tes uns doces boísimos e son moi larpeira...estes amarguillos son estupendos e quedaron moi bonitos.

    Invítote a visitar o meu blog.

    bicos

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  21. Ummmm me gustan muxo y me encanta como las has exo ya mismo las copieteo te han quedado de lujo.
    Bicos mil wapa.

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  22. No saves como me ha gustado haber encontrado tu blog, ademas de ser gallega como yo, ver los postres tan buenos que tienes y con una presentacion que me encanta.
    Bueno no perdere el contacto contigo y tambien te invito a ver mi blog

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  23. Perfectos. Me encantará probarlos!
    Que tengas un fin de semana hermoso.
    BESITOs
    http://notasenmicocina.blogspot.com/

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  24. Mmmmm, qué bos! os doces con base de mazapán son doados de facer e riquísimos.
    Bon proveito!

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  25. Que ricos para acompañar un cafe! se ven magníficos! un beso

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  26. Ciaoooo
    che bei biscottini alle mandorle.
    Grazie per la tua visita e complimenti per il tuo blog, molto bello e interessante. Mi aggiungo ai tuoi lettori e ci vediamo presto.
    Ciao
    Ale

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  27. La de amrgauillos que he podido comer en mi vida, soy palentina y villoldo está a unos 20 km y están ricos ricos y los tuyos por la pinta no desmerecen nada de nada. Geniales.
    Besines

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  28. Pili non coñecía estos doces me pareceron fantasticos e moi sinxelos de preparar.
    Dende logo que en canto teña amendoa os fago seguro.
    Bicos
    Esther

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  29. Estes doces de amargos non teñen nadiña , non me quedaron tan ben feitiños como os teus pero estan moi bos .
    Bicos.

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    1. Alégrame que os fixeses e que che gustasen!
      Moitos bicos Tere.

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