Este doce tradicional, que non é dos máis coñecidos, debe o seu nome a que nas orixes da súa elaboración non existía maquinaria de selección para a améndoa, de aí que puidese aparecer algunha amarga.
Son típicos de Villoldo (Palencia), Sahagún (León) e Grazalema e Medina Sidonia (Cádiz).
Varía segundo o lugar de elaboración, pero teñen en común a améndoa, os ovos e o azucre. A súa superficie é de cor tostada, lixeiramente fendida polo efecto da cocción.
O sorprendente desta receita é que con só tres ingredientes póidase obter un doce tan atractivo e saboroso.
Ingredientes
250g améndoas moídas
100g azucre
3 ovos
Para decorar
améndoas enteiras
Preparación
Nun bol mesturamos as améndoas co azucre e os ovos ata que se forme unha pasta homoxénea.
Amasamos ben a mestura e facemos porcións coa axuda dunha culler.
Poñemos os amarguillos sobre unha bandexa de forno cuberta con papel vexetal e colocamos unha améndoa sobre cada un deles.
Metemos no forno a 200º uns 20 minutos ou ata que estean dourados.
Me encanta el sabor de las almendras, es inconfundible.
ResponderEliminarTe han qeudado muy bien.
Un beso
Son deliciosos y les has dado un aire precioso.
ResponderEliminarBesos y buena semana.
que ricos tus amarguillos y q bonitos quedann :) crujen? besitos
ResponderEliminarY se les llama Amarguillos?, pues a mi dejame que te diga, lo que se dice amargar..no me iban a amargar nadita. Esto tiene que estar de vicio, y nunca mejor dicho, porque sinceramente los veo viciosos..de eso que empiezas y no paras a menos que te quiten el plato de delante de las narices.
ResponderEliminarMe gusta la receta, y además tienes razón, con tres ingredientes básicos, que maravilla de dulce se puede llegar a preparar.
Biquiños guapa
qué perfección y qué bonitos te han quedado. En casa mi marido se vuelve loco con ellos, cuando vea tu foto me manda directamente a la cocina a hacerlos
ResponderEliminarBesos
Teñen unha pinta estupenda e seguro que están boísimos!!! supoño que o importante desta receita serán os ingredientes, en canto teña ovos da casa, reservoos para facer estas delicias.
ResponderEliminarUn bico
qué monos son, y parecen muy fáciles! apunto!
ResponderEliminarTe salieron preciosísimos, encántanme!!!
ResponderEliminarVaya ricura tener una latita con una docenita de amarguillos para la hora del café.Mmmm
Me ha encantado conocer tu blog!
ResponderEliminarY los amarguillos ni te cuento, que ricos.
Besos
Nunca los he hecho, y mira que me gustan... pero los compro siempre.
ResponderEliminarMe guardo la receta!
Adoro le mandorle e la pasta di mandorle. Per me questi biscottini sono paradisiaci ^_^ Buona settimana, un bacio
ResponderEliminarCon el cafetito o mi te, perfectos!!! bss
EliminarPerfecto! Otro dulce sencillo y magnífico. Los dulces de almendra me pierden y esta receta tán fácil no la pienso dejar escapar. Una receta de las de antes...con solo 3 ingredientes como bien dices. Un biquiño.
ResponderEliminarHola preciosa!!!, se te dan de maravilla los pequeños pasteles..siempre te quedan perfectos
ResponderEliminary estos amarguillos encima son tan sencillos!!!
es una receta para guardar sin duda!!!
cariños!
que galletas más ricas Pili!!!!! te han quedado perfectos!!! muchos besitos
ResponderEliminarTe han quedado de pelicula.
ResponderEliminarSaludos
Me encanta los amarguillo... Los tuyos se quedaran lindos y perfeitos : )
ResponderEliminarBesitos!
Me encantan las recetas tradicionales y estos amarguillos te han quedado estupendos. Un beso.
ResponderEliminarcosicasdulces.blogspot.com
Tes moita razón, con so 3 ingredientes mira que doces tan maravillosos e sinxelos, moitas veces nos complicamos innecesariamente.
ResponderEliminarBicos
Encántame facer de vez en cando estas receitas de sempre, os doces tradicionais, que deso en España e Galicia temos moito e moi bos :) Estes nunca os probei, pero sí oin falar deles, teño que facelos un día, pois encántame a améndoa.
ResponderEliminarQuedáronche moi bonitos, con una pinta boísima, e o que dis ti, con só tres ingredientes.. qué cousa máis rica, estoy segura !
Das fotos xa non che digo nada, son perfectas.. :)
Un bico
Xa os coñecía pero non os caseiros, a verdade e que os teus teñen un aspecto innegablemente mellor, espectaculares, idénticos ós que se mercan pero moito máis sanos porque os teus levan améndoa e non un simulacro coma os industriais.
ResponderEliminarPerfectos en todo!!
Bicos
Acabo de atopar o teu blog, e gústoume moito!! tes uns doces boísimos e son moi larpeira...estes amarguillos son estupendos e quedaron moi bonitos.
ResponderEliminarInvítote a visitar o meu blog.
bicos
Ummmm me gustan muxo y me encanta como las has exo ya mismo las copieteo te han quedado de lujo.
ResponderEliminarBicos mil wapa.
No saves como me ha gustado haber encontrado tu blog, ademas de ser gallega como yo, ver los postres tan buenos que tienes y con una presentacion que me encanta.
ResponderEliminarBueno no perdere el contacto contigo y tambien te invito a ver mi blog
Perfectos. Me encantará probarlos!
ResponderEliminarQue tengas un fin de semana hermoso.
BESITOs
http://notasenmicocina.blogspot.com/
Mmmmm, qué bos! os doces con base de mazapán son doados de facer e riquísimos.
ResponderEliminarBon proveito!
Que ricos para acompañar un cafe! se ven magníficos! un beso
ResponderEliminarCiaoooo
ResponderEliminarche bei biscottini alle mandorle.
Grazie per la tua visita e complimenti per il tuo blog, molto bello e interessante. Mi aggiungo ai tuoi lettori e ci vediamo presto.
Ciao
Ale
La de amrgauillos que he podido comer en mi vida, soy palentina y villoldo está a unos 20 km y están ricos ricos y los tuyos por la pinta no desmerecen nada de nada. Geniales.
ResponderEliminarBesines
Pili non coñecía estos doces me pareceron fantasticos e moi sinxelos de preparar.
ResponderEliminarDende logo que en canto teña amendoa os fago seguro.
Bicos
Esther
Estes doces de amargos non teñen nadiña , non me quedaron tan ben feitiños como os teus pero estan moi bos .
ResponderEliminarBicos.
Alégrame que os fixeses e que che gustasen!
EliminarMoitos bicos Tere.