lunes, 21 de noviembre de 2011

Pudin de castañas


Este mes vense realizando a tradicional festa do Magosto, na que se asan castañas e degústase o viño novo da colleita.
As castañas tamén adoitanse preparar cocidas con sal e anís.
Outra opción para poder disfrutar deste froito otoñal é o pudin, un doce cunha textura suave é doado de preparar.
Bo Magosto!


Ingredientes
250g castañas
80g azucre
100ml nata
200ml leite
2 ovos
caramelo


Preparación
Cocemos as castañas e quitámoslles a pel.
Preparamos o caramelo nun molde, ou en moldes individuais.
Quentamos o leite, a nata, as castañas e o azucre. Esperamos a que estea ben quente e pasámolo pola batidora. 
Batemos os ovos e engadímosllos amodo á mestura anterior.
Botamos sobre os moldes con caramelo e poñémolos nunha tarteira ao baño maría 40 minutos aproximadamente.
Deixamos arrefriar e metémolos na neveira dun día para outro.

lunes, 7 de noviembre de 2011

Torta de lima


Gústanme os doces que levan leite condensada, xa que lle achega un sabor especial a todas as receitas.
Ata agora ningunha das que fixen decepcionoume, así é que se vexo unha receita que leva ese ingrediente, non dubido en facela.
Nesta torta combina especialmente ben o sabor do leite condensada coa acidez da lima.
Espero que vos guste!


Ingredientes
200g galletas
80g manteiga
400g leite condensada
100ml zume de lima
200ml nata
3 ovos
50g de azucre
ralladura de lima
ralladura de limón


Preparación
Desfacemos as galletas e mesturámolas coa manteiga derretida. Cubrimos a base dun molde desmontable de 23cm. Poñemos o molde na neveira mentres facemos o recheo.
Batemos as xemas ata que queden cremosas. Engadimos o leite condensada e o zume de lima.
Noutro bol, montamos as claras a piques de neve co azucre.
Incorporamos con coidado á masa anterior.
Botamos o recheo na base de galletas.
Poñemos no forno precalentado a 160º durante 15-20 minutos.
Cando arrefrie, poñemola na neveira durante 3 horas.
Montamos a nata con azucre ao gusto, cubrimos a torta e decoramos con ralladura de lima e de limón.