lunes, 10 de octubre de 2011

Biscoito de améndoas



Como xa vos comentei nalgunha ocasión, adoito facer biscoitos para o almorzo como alternativa á repostería industrial.
Neste caso, fixeno de améndoas, que son unha excelente fonte de vitamina E e magnesio.
O resultado é un biscoito moi suave e lixeiro, feito cunha sinxela receita.


Ingredientes                                  
200g fariña                                                                
150g azucre                                                             
80g améndoas moídas                                              
50cc aceite
1 iogur de limón
1/2 sobre de fermento
2 ovos

Para a cobertura
azucre glas
améndoas enteiras
chocolate fondant 

Preparación
Nun bol batemos os ovos co azucre. Engadimos as améndoas o iogur e o aceite, mesturando ben, e logo a fariña co fermento.
Botamos a masa nun molde e metemos no forno prequencido a 180º uns 30 minutos.

Para a cobertura
Cando arrefríe espolvoreamos con azucre glas.
Fundimos o chocolate ao baño maria, e introducimos as améndoas unha a unha ata a metade.
Deixamos arrefriar e decoramos o biscoito.


29 comentarios:

  1. Maravilloso, me copio la receta.

    Saludos

    ResponderEliminar
  2. Deliciso!!!!Las fotos son preciosas,Te copio la receta. Besos

    ResponderEliminar
  3. Tiene un aspecto super jugoso y que bonitas fotos, en casa les encantará porque son locos por los bizcochos de almendra
    Besos

    ResponderEliminar
  4. Os biscoitos de améndoa teñen un toque diferente moi rico. A miga é fabulosa e as fotos espectaculares, coma sempre.
    Unha aperta

    ResponderEliminar
  5. Que maravilloso bizcocho, me encanta lo esponjoso que se ve.

    ResponderEliminar
  6. Me encnatan los bizcochos con sabor intenso a almendras. El tuyo se ve delicioso y las fotos preciosas!

    Muchos besitos!

    ResponderEliminar
  7. Que pinta Pili! te ha quedado perfecto! no me extraña que los prefieras caseros! besitos

    ResponderEliminar
  8. Que maravilla, aun no me recupero de las galletas, que ahora este bizcocho con las almendras que seguro es una verdadera delicia.
    besos

    ResponderEliminar
  9. Es impresionante, maravilloso, y unas fotos hermosas, y tan apetecibles...

    ResponderEliminar
  10. Lo voy hacer ste fin de semana!!!Besotes!

    ResponderEliminar
  11. Que fotos mais lindas, os bizcochiños vense deliciosos!!
    Que ben que volveches con estas recetas tan boas, xa te votaba de menos.
    Bicos Esther

    ResponderEliminar
  12. Espectaculaaaaaaaar wapa y seguro que delicioso yo tambien tengo uno muy parecido pendiente de publicar.
    Como siempre la receta y presentacion son de 10 points.
    Bicos mil wapa.

    ResponderEliminar
  13. que delicia de blog, de receta, de fotos! me encanta!!! estoy encantadísima de conocerte!
    Un beso grande grande,
    Nieves.
    http://igloocooking.blogspot.com

    ResponderEliminar
  14. Menudo corte que tien este bizcocho!! Tomo nota, gracias. Besinos.

    ResponderEliminar
  15. Un biscoito de 10, suave e tenro e sinxelo. As fotos son preciosas.

    Bicos

    ResponderEliminar
  16. me encanta la textura que se le ve a este bizcocho, es la mar de apetecible ;)

    Salu2, Paula
    http://conlaszarpasenlamasa.cultura-libre.net
    http://galletilandia.cultura-libre.net

    ResponderEliminar
  17. Unha delicia de fotos e seguro que o bizcoito é ainda mellor!!! Eu tamén fago bizcoitos na casa para o almorzo porque non me gusta nada que entre a bolleria industrial na miña casa.

    Bicos

    ResponderEliminar
  18. Encántame como che quedou este biscoito. Creo que o vou facer para mañá, aínda que non teño iogur de limón, pero xa me amañarei.
    As fotos son de escádalo.
    BIcos

    ResponderEliminar
  19. Véñote a contar que xa o fixen, aínda non arrefriou, pero eu xa o probei. FIxen o dobre da receita porque me pareceu que ía saír moi pequeno. O único que o meu parece máis compacto, como máis seco, o teu vese maís esponxado. NOn sei igual non debería dobrar a cantidade de fariña, eso que non lla puxen toda, non chegou aso 400 grs. Como non tiña iogur de limón púxenlle natural e raiadura de limón e o zume de medio limón. Grazas por esta receita.
    BIcos

    ResponderEliminar
  20. Ola Caldebarcos, alegrame que che gustara a receita. Seguramente si che saiu menos esponxoso será pola maior proporción de fariña.
    Pero coñecendo a boa man que tes estará riquísimo.
    Unha aperta.

    ResponderEliminar
  21. Me parece delicioso tu bizcocho! Me encanta las almendras en el chocolate.
    un beso

    ResponderEliminar
  22. El bizcocho se ve exquisito y acompañado de esas fotos tan bonitas te ha quedado todo de libro!! Un beso.

    ResponderEliminar
  23. HOla
    vaya pinta más rica tiene este bizcocho, que color y que esponjoso se ve
    besos

    ResponderEliminar
  24. Ummm,pequenas marabillas para o almorzo!!!
    Este domingo pola noitiña a miña casa arrecendera a biscoito :)

    ResponderEliminar
  25. Impecable bizcocho !....se me está haciendo la boca agua.... Un bico.

    ResponderEliminar
  26. teñolle que decir a Vanesa que me faga un, que quero probalo, saudiños

    ResponderEliminar
  27. perdon, olvidouseme decir que eu non sei cociñar pero teño moi bo paladar, encantame comer

    ResponderEliminar
  28. Qué rico por Dios,me encanta ...

    ResponderEliminar