lunes, 5 de diciembre de 2011

Madalenas con chocolate branco



Dende hai pouco, teño un novo libro de cociña "paso a paso repostería y panadería". Gustoume pola sinxeleza das receitas, explicadas dun xeito breve, onde a fotografía é a protagonista.
Son moitas as receitas que me gustaron, quixen comezar por esta de madalenas, xa que son totalmente diferentes ás que eu acostumo a facer. O resultado é unha madalena cunha textura máis densa e un sabor menos doce, pero moi ricas e recomendables.
Acompáñoas cunhas follas de chocolate branco.


Ingredientes
140g fariña
60g azucre
50g albaricoques secos
50g chocolate branco
100ml soro de leite
50 ml aceite xirasol
1/2 cullerada fermento
1 ovo


Para as follas
50g chocolate branco



Preparación
Tamizamos a fariña co fermento e engadímoslle o azucre e os albaricoques e o chocolate torados.
Nun bol batemos o ovo, o soro e o aceite. Removemos ben e vertemos na mestura anterior.
Repartimos a masa en seis moldes de madalenas ou en papel vexetal e metemos no forno prequencido a 200º uns 20 minutos, ata que suban.

Para as follas de chocolate
Collemos 2 follas dunha planta que nos guste, lavámolas e secámolas moi ben.
Poñemos o chocolate nun recipiente ao baño María e cando estea fundido, estendémolo polo reverso da folla, cunha culler pequena.
Deixámolas arrefriar nun prato e logo na neveira, para que collan consistencia.
Desprendemos con coidado a folla do chocolate. 

31 comentarios:

  1. Que ricas, eu tamén teño ese libro e xa lles tiña botado o ollo, a mezcla do chocolate blanco cos albaricoques secos chamoume a atención. Quedaronche cun copete precioso.

    Bicos

    ResponderEliminar
  2. Diferentes sí pero riquísimas y originales.
    Besos.

    ResponderEliminar
  3. Te han quedado preciosas y con un aspecto totalmente casero...que ricas!. Me imagino que con esa mezcla de albaricoques y chocolate blanco serán una delicia. Unas fotos divinas, como siempre. Un bico.

    ResponderEliminar
  4. Te han quedado geniales! me encantan.
    BESITOs
    http://notasenmicocina.blogspot.com/

    ResponderEliminar
  5. Qué maravilla de receta!! Estupenda la idea de los albaricoques. Besotes!

    ResponderEliminar
  6. Tienen ese aspecto rústico que las hace maravillosas!! tengo que copiártelas

    ResponderEliminar
  7. Pili eu tamén teño ese libro e to o que fixen quedou moi ben.
    Dende logo que has tuas madalenas se ven fantasticas.
    un bico forte, Esther

    ResponderEliminar
  8. qué pinta tan buenísima tienen, quien tuviera una a mano para desayunar ahora mismo. Me llevo tu receta, no me resisto a nada que lleve chocolate blanco.
    Besos

    ResponderEliminar
  9. Encántame probar diferentes madalenas, e estas non ían ser menos, vense tan xeitosiñas e gustosas.
    BIcos

    ResponderEliminar
  10. Se ven exquisitas, las fotografías son espectaculares.
    Besos

    ResponderEliminar
  11. Vense preciosas é cun color estupendo ¡¡encántanme!! as fotos son unha maravilla. Bicos

    ResponderEliminar
  12. Teñen unha pinta increible, quén poidera probar...

    ResponderEliminar
  13. Sen falta teño que probar eu estas madalenas. Encántanme.
    Unha aperta

    ResponderEliminar
  14. Che belle :) Io sono innamorata delle madeleines e la versione cioccolatosa è troppo ghiotta. Grazie della visita, a presto e piacere di conoscerti

    ResponderEliminar
  15. Umm qué copete e qué corciña tan linda teñen, parecen feitas nun forno dos de toda a vida. Eu no meu ainda non conseguín darlle ese punto ás madalenas. Lindas, lindas!!
    E as follas de chocolate branco, unha locura, fermosas.
    Un bico moi grande.

    ResponderEliminar
  16. Hola
    me gusta mucho la presentación con el papel, queda fenomenal, y el sabor con chocolate blanco tiene que ser diferente, las probaré.
    No me había fijado que eres de Vigo, yo tb vivo aquí.
    besos

    ResponderEliminar
  17. Qué hermosura de madalenas!!! me encantan, me quedo por aquí que seguro que hay muchas maravillas que tengo que descubrir!!! besos mil!!!

    ResponderEliminar
  18. Tenen una pinta boníssima. Fan ganes de menjar-ne.

    ResponderEliminar
  19. Te han quedado preciosas Pili!!! no soy muy amante del chocolate blanco, prefioro con leche, pero estoy convencida que me las comería a gusto!!! besitos

    ResponderEliminar
  20. Bueno bueno, pero que cosa mas rica traes, me encanta!!!
    Besines

    ResponderEliminar
  21. vaya magdalenas ricas... humm y que originales con su chocolate blanco! una delicia seguro! besitos

    ResponderEliminar
  22. Quanto mi piacciono!! Ma a me vengono sempre con un pò meno gobba!!! Un abbraccio e buonissima serata

    ResponderEliminar
  23. Hola! muchas gracias por tu felicitación. @fan incondicional de tu maravilloso blog!

    ResponderEliminar
  24. Miña nai! Esta recetiña non se me escapa, agora mesmo daría un bocado na pantalla, se non fora porque quedaría sen dentes. Jajaja
    Noraboa!
    Bicos.

    ResponderEliminar
  25. Qué descubrimento o teu blog!!! (o primeiro que atopo en galego! ;-)
    Por agora todo o que vexo gústame mooooito! (mesmo as fotos: precioso estilismo)

    Parabéns!
    Biquiños

    ResponderEliminar
  26. Pili, en cuanto he empezado a leer tu post y has dicho el nombre del libro, he pensado: "ese título me suena..." y claro yo también lo tengo y enseguida he mirado en la estantería. Tiene unas recetas estupendas. Creo que tengo un par de ellas en el blog. Tus magdalenas estan magníficas con un aspecto casero espectacular. Estas no las he hecho, así que ya sé otra receta que queda genial. Muchas gracias por tu visita. Un abrazo, Alicia.

    ResponderEliminar
  27. holaaaaaaaaaaaa que buenassss, con ch oco blanco! preciosas las fotos eh, un besin y feliz navidad

    ResponderEliminar
  28. Que buenos se quedaran.. Se ven con una pinta deliciosa.

    Una feliz navidade para toda la tuya familia, y un bueno ano de 2012!

    Besitossss

    ResponderEliminar
  29. Enoraboa pola entrevista! Un pracer saber un poco mais!

    ResponderEliminar