domingo, 24 de abril de 2011

Rosca de pascua



Esta tradicional Rosca de Pascua faise nestas datas no forno de moitas casas, e noutras faise tamén levando os ingredientes principais, como son os ovos caseiros e a manteiga de vaca, á panadaría para a súa elaboración.

A característica deste doce é o seu sabor a anís e a manteiga. Como sei que fóra de Galicia é dificil conseguir manteiga de vaca (que é manteiga cocida) podédela sustituir por la manteiga que usamos habitualmente (que é a manteiga de vaca crua).

En calquera caso é un doce que faise ano tras ano con esta invariable receita.
Boa Pascua



Ingredientes
500g fariña de forza
125g azucre
125g manteiga de vaca
40g fermento de panadería
4 ovos
sal
esencia de anís
papel vexetal


Para a decoración
50g azucre
1 ovo
froitas confeitadas
esencia de anís (opcional)






Preparación
Nun bol batemos a manteiga derretida e o azucre, engadimos os ovos, a fariña, o fermento disolto nun pouco de auga, un pouco de sal e unhas gotas de esencia de anís. Mesturamos ben tódolos ingredientes e formamos unha bola.

Na mesa de traballo  poñemos un pouco de fariña e amasamos, collendo a masa dende o exterior ata o centro. E importante que a masa vaia moi ben traballada, polo que lle adicaremos tempo ao amasado.

Untamos cun pouco de aceite un recipiente amplo, colocamos a masa e tapamos cun film transparente, deixando a masa ata que aumente o triple do seu volumen (neste caso 4 horas).

Poñemos a masa enriba do papel vexetal e introducimos os dedos formando un burato amplo no centro, e  estirámola para darlle unha forma redonda e igualada. Deixamos repousar, tapando de novo a masa ata que leve.

Batemos o ovo e pintamos cun pincel a masa, despois engadimos o azucre humedecido cunhas gotas de auga e de esencia de anís, cortamos as froitas e decoramos.

Introducimos no forno prequencido a 180º uns 20 minutos aproximadamente.
Sacamos do forno e deixamos enfriar sobre unha reixa.


30 comentarios:

  1. ¡¡Que rico!!... Te quedó muy bien. Tiene que estar delicioso. un beso.

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  2. Moi boa,lembrame cando era cativa e a facia a miña nai.Bicos ,Esther

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  3. Se ve fantástica, tiene que ser una delicia poder probar esta rosca. Gracias por tu visita en mi blog, feliz día de Pascua.
    Besos

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  4. Pero qué riquísimo ten que estar esta rosca. Qué esponxosa!
    Unha aperta

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  5. Hola! Encántame o teu blog, acabo de descubrilo e estou impresionada, é precioso. A rosca case se pode morder. Copiarei receitas túas, co teu permiso. Un bico.

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  6. Qué rica que ha quedado esa rosca!! Dan ganas de darle un bocado a la pantalla. Espectacular!!
    Un beso!

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  7. Madre mia!!, que corte tiene esa rosca. Me llevo un trocito. Con un café con leche tiene que estar delicioso.
    Una preciosa presentación.
    Besitos

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  8. Nunca la he probado, pero creo que va a caer en breve, porque tiene un aspecto delicioso.

    Besos

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  9. OHHHHHHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!! Eu hoxe tamén fixen, aínda acabo de comer un cachiño, gústame tanto...
    Quedouche de marabilla e o sabor aínda o teño na boca, hehe, porque os ingredientes son case os mesmos,eu póñolle riladura de laranxa e de limón e zume de laranxa, pero o resto é case igual. Dis o da manteiga de vaca, eu o sábado (non se pode esperar a última hora) non fun capaz de encontrala en todo o pobo, en ningún dos super, ó final calrifiquei mantequilla e conformeime con iso, pero non paso sin facela con manteiga.Mimadriñaquerida que me entusiasmo :D,nótase que me gusta, eh?
    Biquiños

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  10. Te ha quedado muy rica con una textura muy esponjosa. El anís le debe dar un aroma delicioso.

    Muchos besos y feliz pascua!! :)

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  11. Qué pinta esta rosca! En mi zona tenemos un dulce parecido, aunque la masa tiene menos huevos y usamos aceite de oliva en lugar de mantequilla. Supongo que cada uno utilizaba lo que tenía en su zona :)

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  12. Yo no suelo hacer roscas por Pascua pero me gustan todo el año! Mi favorita es esta tuya, con sabor a anís y manteca y con mucho azúcar pegado... aquí se hacen trenzadas, me llevo tu receta que me gusta mucho y lo intentaré!

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  13. Tu rosca es muy linda, y se ve muy rica! Con una rosca de esas mi domingo hubiera sido perfecto!!

    Besitos

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  14. Ay mamina qué delicia , me tiro de cabeza, buceo en la pantalla y me llevo la rosca.

    Ah se sienteeeeeeeeee, esto te pasa por ofrecernos cositas tan ricas :)

    Besinos.

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  15. Espectaculaaaaaaaaaaar y seguro que deliciosa no hay mas que ver la foto ,te ha quedado de lujo.
    Este año no la he catado pese haberla exo para mi sobrina ,ayer fuimos a pasar el dia fuera y no comimos en casa.
    Bicos mil wapa.

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  16. Hola Pili!!! te ha quedado perfecta!! que suerte en tu casa poder degustar esta rosca!!! la próxima vez me avisas!!! jijijiji. Besitos guapa

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  17. Hola Pili! Ahora vengo a visitarte yo, jeje... Ésta rosca tiene una pinta mortaaaaaalll! Me quedo un rato por tu blog, que chulo!

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  18. Se parece un poco al Roscón de reyes ¿verdad?.
    Muy buena pinta,a mí también me gusta lo que haces.
    Un beso

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  19. Que color tan espectacular y que esponjoso y blandito se ve, es una maravilla
    Bsos

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  20. Que boa pinta, quedouche estupenda , cunha cor preciosa e ben esponxosa.

    Bicos

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  21. Bueno , niña esa receta es de museo, muy rica y me la copio para hacer.

    Bicos

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  22. Hola preciosa!, no puedo decir nada mas que ...OOOOOH!, tu rosca es simplemente maravillosa, y las fotos espectaculares de veras!!!
    Tu blog es precioso, mira que acabo de conocerte, pero ya tienes una fiel seguidora mas en una servidora!!!
    Cariños y besitos!!!!

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  23. Gracias por tu visita en mi blog, la rosca se ya quedado preciosa. Me ya gostado mucho las recetas, e me voy quedar por aqui : )

    Besitos

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  24. Tan esponjoso...¡qué delicia!

    besos

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  25. Congratulations for this lovely dishes and amazing presentations! You just got a new follower! Me...
    Hello from California!

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  26. Fabulosa rosca de pascua, ese corte se ve ideal, super esponjoso y doradito ummmm que delicia!!! besos guapa

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  27. Pili, esa rosca quedouche xenial vese muy esponxosa e cun colorciño que dan gañas de incarlle o dente ¡¡¡¡boisimaaaaaa!!
    Bou poñer un enlace no meu blog a o teu pa que podamos seguir mellor as tuas receitas.
    Biquiños e bo fin de semana.

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  28. Guauu, que corte tan extraordinario¡¡¡ Perfecto¡¡¡

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  29. Moitas grazas a todas polos vosos cariñosos comentarios!
    Bicos

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