Esta tradicional Rosca de Pascua faise nestas datas no forno de moitas casas, e noutras faise tamén levando os ingredientes principais, como son os ovos caseiros e a manteiga de vaca, á panadaría para a súa elaboración.
A característica deste doce é o seu sabor a anís e a manteiga. Como sei que fóra de Galicia é dificil conseguir manteiga de vaca (que é manteiga cocida) podédela sustituir por la manteiga que usamos habitualmente (que é a manteiga de vaca crua).
En calquera caso é un doce que faise ano tras ano con esta invariable receita.
Boa Pascua
Ingredientes
500g fariña de forza
125g azucre
125g manteiga de vaca
40g fermento de panadería
4 ovos
sal
esencia de anís
papel vexetal
Para a decoración
50g azucre
Para a decoración
50g azucre
1 ovo
froitas confeitadas
esencia de anís (opcional)
Preparación
Preparación
Nun bol batemos a manteiga derretida e o azucre, engadimos os ovos, a fariña, o fermento disolto nun pouco de auga, un pouco de sal e unhas gotas de esencia de anís. Mesturamos ben tódolos ingredientes e formamos unha bola.
Na mesa de traballo poñemos un pouco de fariña e amasamos, collendo a masa dende o exterior ata o centro. E importante que a masa vaia moi ben traballada, polo que lle adicaremos tempo ao amasado.
Untamos cun pouco de aceite un recipiente amplo, colocamos a masa e tapamos cun film transparente, deixando a masa ata que aumente o triple do seu volumen (neste caso 4 horas).
Poñemos a masa enriba do papel vexetal e introducimos os dedos formando un burato amplo no centro, e estirámola para darlle unha forma redonda e igualada. Deixamos repousar, tapando de novo a masa ata que leve.
Batemos o ovo e pintamos cun pincel a masa, despois engadimos o azucre humedecido cunhas gotas de auga e de esencia de anís, cortamos as froitas e decoramos.
Introducimos no forno prequencido a 180º uns 20 minutos aproximadamente.
Sacamos do forno e deixamos enfriar sobre unha reixa.
¡¡Que rico!!... Te quedó muy bien. Tiene que estar delicioso. un beso.
ResponderEliminarMoi boa,lembrame cando era cativa e a facia a miña nai.Bicos ,Esther
ResponderEliminarSe ve fantástica, tiene que ser una delicia poder probar esta rosca. Gracias por tu visita en mi blog, feliz día de Pascua.
ResponderEliminarBesos
Pero qué riquísimo ten que estar esta rosca. Qué esponxosa!
ResponderEliminarUnha aperta
Hola! Encántame o teu blog, acabo de descubrilo e estou impresionada, é precioso. A rosca case se pode morder. Copiarei receitas túas, co teu permiso. Un bico.
ResponderEliminarQué rica que ha quedado esa rosca!! Dan ganas de darle un bocado a la pantalla. Espectacular!!
ResponderEliminarUn beso!
Madre mia!!, que corte tiene esa rosca. Me llevo un trocito. Con un café con leche tiene que estar delicioso.
ResponderEliminarUna preciosa presentación.
Besitos
Nunca la he probado, pero creo que va a caer en breve, porque tiene un aspecto delicioso.
ResponderEliminarBesos
OHHHHHHHHHHHHHHHHH!!!!!!!!!!!!! Eu hoxe tamén fixen, aínda acabo de comer un cachiño, gústame tanto...
ResponderEliminarQuedouche de marabilla e o sabor aínda o teño na boca, hehe, porque os ingredientes son case os mesmos,eu póñolle riladura de laranxa e de limón e zume de laranxa, pero o resto é case igual. Dis o da manteiga de vaca, eu o sábado (non se pode esperar a última hora) non fun capaz de encontrala en todo o pobo, en ningún dos super, ó final calrifiquei mantequilla e conformeime con iso, pero non paso sin facela con manteiga.Mimadriñaquerida que me entusiasmo :D,nótase que me gusta, eh?
Biquiños
Te ha quedado muy rica con una textura muy esponjosa. El anís le debe dar un aroma delicioso.
ResponderEliminarMuchos besos y feliz pascua!! :)
Qué pinta esta rosca! En mi zona tenemos un dulce parecido, aunque la masa tiene menos huevos y usamos aceite de oliva en lugar de mantequilla. Supongo que cada uno utilizaba lo que tenía en su zona :)
ResponderEliminarYo no suelo hacer roscas por Pascua pero me gustan todo el año! Mi favorita es esta tuya, con sabor a anís y manteca y con mucho azúcar pegado... aquí se hacen trenzadas, me llevo tu receta que me gusta mucho y lo intentaré!
ResponderEliminarTu rosca es muy linda, y se ve muy rica! Con una rosca de esas mi domingo hubiera sido perfecto!!
ResponderEliminarBesitos
Ay mamina qué delicia , me tiro de cabeza, buceo en la pantalla y me llevo la rosca.
ResponderEliminarAh se sienteeeeeeeeee, esto te pasa por ofrecernos cositas tan ricas :)
Besinos.
Espectaculaaaaaaaaaaar y seguro que deliciosa no hay mas que ver la foto ,te ha quedado de lujo.
ResponderEliminarEste año no la he catado pese haberla exo para mi sobrina ,ayer fuimos a pasar el dia fuera y no comimos en casa.
Bicos mil wapa.
Preciosa receta. Felices Pascuas.
ResponderEliminarHola Pili!!! te ha quedado perfecta!! que suerte en tu casa poder degustar esta rosca!!! la próxima vez me avisas!!! jijijiji. Besitos guapa
ResponderEliminarHola Pili! Ahora vengo a visitarte yo, jeje... Ésta rosca tiene una pinta mortaaaaaalll! Me quedo un rato por tu blog, que chulo!
ResponderEliminarSe parece un poco al Roscón de reyes ¿verdad?.
ResponderEliminarMuy buena pinta,a mí también me gusta lo que haces.
Un beso
Que color tan espectacular y que esponjoso y blandito se ve, es una maravilla
ResponderEliminarBsos
Que boa pinta, quedouche estupenda , cunha cor preciosa e ben esponxosa.
ResponderEliminarBicos
Bueno , niña esa receta es de museo, muy rica y me la copio para hacer.
ResponderEliminarBicos
Hola preciosa!, no puedo decir nada mas que ...OOOOOH!, tu rosca es simplemente maravillosa, y las fotos espectaculares de veras!!!
ResponderEliminarTu blog es precioso, mira que acabo de conocerte, pero ya tienes una fiel seguidora mas en una servidora!!!
Cariños y besitos!!!!
Gracias por tu visita en mi blog, la rosca se ya quedado preciosa. Me ya gostado mucho las recetas, e me voy quedar por aqui : )
ResponderEliminarBesitos
Tan esponjoso...¡qué delicia!
ResponderEliminarbesos
Congratulations for this lovely dishes and amazing presentations! You just got a new follower! Me...
ResponderEliminarHello from California!
Fabulosa rosca de pascua, ese corte se ve ideal, super esponjoso y doradito ummmm que delicia!!! besos guapa
ResponderEliminarPili, esa rosca quedouche xenial vese muy esponxosa e cun colorciño que dan gañas de incarlle o dente ¡¡¡¡boisimaaaaaa!!
ResponderEliminarBou poñer un enlace no meu blog a o teu pa que podamos seguir mellor as tuas receitas.
Biquiños e bo fin de semana.
Guauu, que corte tan extraordinario¡¡¡ Perfecto¡¡¡
ResponderEliminarMoitas grazas a todas polos vosos cariñosos comentarios!
ResponderEliminarBicos